Vacature Woonbegeleider

Woonbegeleider in Alblasserdam

 • Redactie Lekkerkerk
 • 28-01-2024

Woonbegeleider in Alblasserdam

woonbegeleider

Waar kom je te werken?

Team Beschermd Wonen Alblasserdam
BW Alblasserdam is een moderne woonvorm voor 35 volwassen cliënten met ernstige psychiatrische problemen die voor langere tijd begeleiding nodig hebben. Iedere cliënt heeft een eigen appartement met gescheiden woonkamer, slaapkamer, douche en open keuken.

Er zijn vijf buiten woningen in de directe nabijheid van de hoofdlocatie. Er is een gezamenlijke huiskamer, waar cliënten kunnen deelnemen aan activiteiten, tv kunnen kijken of gezamenlijk kunnen eten. Ook hebben alle cliënten een terras of een eigen tuintje. BW Alblasserdam staat bekend om de huiselijke en gastvrije sfeer gevestigd binnen het multifunctioneel centrum Maasplein.

Het deskundige team van BW Alblasserdam verzorgt de begeleiding waarbij continuïteit, structuur en voorspelbaarheid belangrijke uitgangspunten zijn. De begeleiding is individueel en soms in groep en in samenwerking met bewoners, familie en/of naasten. De begeleidingsuren zijn aangepast op ieders individuele situatie. Gezamenlijk wordt gewerkt aan het vergroten van de zelfredzaamheid en gericht op positieve gezondheid. Deelnemen aan de samenleving en begeleiding is gericht op uitstroom naar zelfstandig wonen.

Jouw verantwoordelijkheden

Doel van jouw functie:

 • Jij biedt de bewoners ondersteuning in het dagelijkse leven en jij begeleidt de cliënten in de uitvoering van activiteiten gericht op zelfredzaamheid in het dagelijkse leven;
 • Jij ziet toe op het psychisch- en fysiek welzijn van de cliënten van de groep;
 • Jij stimuleert en activeert cliënten in ontspanning en ontwikkeling, betrekt ze waar nodig bij op de woon- en leefsituatie gerichte activiteiten, legt plannen en ideeën voor aan het team en draagt mede zorg voor de uitvoering;
 • Jij begeleidt en ondersteund cliënten op de gebieden wonen, werken, vrije tijd & dagbesteding, sociale contacten , financiën en boekhouding;
 • Het uitvoeren van huishoudelijke activiteiten of verricht deze, afhankelijk van de zelfstandigheid van de cliënten zelf en draagt zorg voor observatie en overdracht.

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met de contactpersoon in de vacature. Met vragen over het sollicitatieproces, kun je terecht bij de afdeling recruitment:


Jouw kennis en vaardigheden

Ben jij onze nieuwste aanwinst? De teams verwelkomen jou hartelijk!
Wat neem je mee?

 • Het spreekt voor zich dat je minimaal een relevante opleiding VPK niveau 4, MMZ of SPW4 hebt;
 • Onregelmatig werken is voor jou geen probleem;
 • Je bent een daadkrachtige en flexibele persoonlijkheid en hebt kennis van en affiniteit met volwassenen met complexe psychiatrische problematiek, die langdurig ondersteuning nodig hebben;
 • Herstel ondersteunende zorg spreekt jou aan. Je bent dan ook goed in staat om in netwerkverband te werken en te schakelen met interne en externe partners;
 • Wanneer jij ergens start heb je snel door hoe alles werkt en je vindt het leuk om mee te denken;
 • Je hebt goede communicatieve en contactuele vaardigheden en neemt verantwoordelijkheid;
 • Tot slot ben je zelfstandig en je werkt graag samen met collega's in teamverband.

Wat bieden wij

 • Wij hebben een plezierige werkomgeving met afwisselende werkzaamheden;
 • De functie is ingeschaald in schaal 40 - 45 conform de cao-GGZ. Afhankelijk van je functie en ervaring;
 • 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
 • 35 uur per jaar levensfasebudget (kan je meenemen vanuit een andere ggz werkgever);
 • 500 euro bruto per jaar balansbudget.

Teammanager Jan Posthumus is voor je bereikbaar via: of telefonisch: .

Gesolliciteerd? Heb je in de tussentijd vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze recruiters.

Als we denken dat we een goede match zijn, nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om een eerste gesprek in te plannen. Je eerste gesprek heb je met de teammanager. Op deze manier krijg je meteen een goed beeld van de locatie, de afdeling en het team waarin je mogelijk komt te werken.

Afhankelijk van de functie volgt een tweede gesprek met bijvoorbeeld een collega uit je nieuwe team. Ben je benieuwd naar de locatie en het team waar je komt te werken? Een (halve) dag meelopen op de afdeling behoort tot de mogelijkheden. We vinden het belangrijk dat er wederzijds een goede match is.

Zijn we allebei enthousiast? Dan ontvang je van ons een passend aanbod. Je kunt je contract online tekenen. We kijken ernaar uit je te verwelkomen als onze nieuwe collega!


Functie: woonbegeleider Startdatum: 26-01-2024 Ervaring: Ervaren Educatielevel: MBO Contracttype: Vast Salaris: 2595 - 3541 Uren per week: 32 - 36 Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Yulius via onbekend of onbekend.

Functie:woonbegeleider
Startdatum:28-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Yulius via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Lekkerkerkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de lekkerkerkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Lekkerkerk
 2. Woonbegeleider Yulius 28-01-2024

Bekijk ook andere vacatures