Vacature Consulent Inburgering

Consulent Inburgering in Lekkerkerk

Consulent Inburgering

 • Aantal uur : - 32 uur
 • Opleidingsniveau : HBO

Zie je het al voor je?

Jij staat in contact met de inburgeraar die in de gemeente Krimpenerwaard komt wonen, bent aanspreekpunt van verschillende consulenten binnen het SD en ook maatschappelijke organisatie. Jij zal samen met de inburgeraar het volledige traject voor de inburgeraar doorlopen. Je voert over complexe casussen de regie. Dit doe je niet alleen maar als team, met als uitgangspunt de inwoner centraal en het hanteren van de menselijke maat.

Wij

Krimpenerwaard is een middelgrote gemeente in het prachtige Groene Hart. Een landelijk gebied met elf unieke dorpen of steden, waar in totaal 58.000 inwoners wonen, werken en recreëren. Maar, jij wilt natuurlijk ook graag weten wat voor organisatie wij zijn. Klik hier om te lezen wat het werken bij de Krimpenerwaard zo leuk maakt!
Je komt te werken binnen het Sociaal Domein, bij het team Dienstverlening Participatie & Schulddienstverlening. Het team bestaat in totaal uit ca. 30 professionals. Onze visie is dat we zoveel mogelijk inwoners laten participeren in de samenleving, bij voorkeur door middel van betaald werk. Inwoners van de gemeente Krimpenerwaard en zeker nieuwkomers moeten mee kunnen doen in de samenleving en gelijke kansen krijgen, iedereen naar zijn eigen vermogen. Hiervoor wordt begeleiding naar werk geboden aan mensen die zonder ondersteuning moeilijk betaalde arbeid kunnen vinden en behouden. Als betaalde arbeid niet mogelijk is, wordt ingezet op participatie door middel van vrijwilligerswerk of andere vormen van maatschappelijke inzet. Het hebben van bestaanszekerheid is voor sommige inwoners niet vanzelfsprekend. Deze inwoners ondersteunen we zodat zij hun bestaanszekerheid kunnen opbouwen.

Dit ga je doen

In de rol van Consulent Inburgering ben je verantwoordelijk voor het volledige traject van de nieuwe inburgeraar. Vanaf de eerste kennismaking tot de inburgeringsdiploma. Je verzorgt onder andere de Brede intake, de leerbaarheidstoets en stelt een Persoonlijk Inburgeringsplan op samen met de inburgeraar. Ook voer je de regie over ingewikkelde casussen en ben je contactpersoon van de betrokken consulenten binnen het SD. en ketenpartners.

 • Ben je verantwoordelijk voor het gehele inburgeringsproces van nieuwkomers in de gemeente Krimpenerwaard;
 • Lever je maatwerk waar nodig en herken je eventuele problematiek achter een situatie;
 • Maak je rapportages, besluiten en beschikkingen;
 • Voer je procesregie over ingewikkelde casussen;
 • Werk je nauw samen met andere teams binnen het Sociaal Domein en andere ketenpartners.

Jij

Jij bent een echte teamspeler die daarnaast ook nog stressbestendig, integer en betrouwbaar is. Ook ga je vanzelfsprekend respectvol met inwoners en collega's om.
Daarnaast

 • Beschik je over HBO werk- en denkniveau;
 • Heb je minimaal 3 jaar ervaring als consulent Inburgering of consulent werk;
 • Heb je kennis van de Participatiewet;
 • Heb je affiniteit met de doelgroep.

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 4.752,- bruto per maand (functieschaal 9) bij een 36-urige werkweek.
 • Een thuiswerkvergoeding, reiskostenvergoeding en uiteraard een laptop en iPhone. Ook kunnen wij je helpen bij het inrichten van je thuiswerkplek!
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) (externe link) . Over het bruto maandsalaris bouw je maandelijks 17,05% IKB op. Je kunt dit bijvoorbeeld (maandelijks) uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding;
 • De mogelijkheid om je werk en werktijden in te delen op de manier die bij jou en je werk past;
 • Vitamine L(eren): een intern pakket aan ontwikkelmogelijkheden;
 • Betrokken collega's;
 • Vertrouwen.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met , (Teammanager Dienstverlening, Participatie & SDV). Zij is bereikbaar via en email: .


Functie:consulent inburgering
Startdatum:25-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:4752 – 4752
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Krimpenerwaard via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Lekkerkerkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de lekkerkerkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Lekkerkerk
 2. Consulent Inburgering Gemeente Krimpenerwaard 25-01-2024

Bekijk ook andere vacatures