Vacature Consulent Schulddienstverlening

Consulent Schulddienstverlening in Lekkerkerk

Consulent Schulddienstverlening

 • Aantal uur : 32 - 36 uur
 • Opleidingsniveau : HBO

Zie je het al voor je?

Als Consulent Schulddienstverlening help je mensen financieel zelfredzaam te worden. Je ondersteunt, begeleidt, stimuleert en motiveert mensen om te werken aan de oplossing van hun schuldenproblematiek. Samen met je collega's voer je zowel telefonisch als persoonlijk intakegesprekken en beheer je het totale proces van aanvraag tot en met nazorg. Je stelt een plan van aanpak op en draagt zorg voor in- en externe afstemming en uitvoering van dit plan. Dit doe je niet alleen maar als team!

Wij

Krimpenerwaard is een middelgrote gemeente in het prachtige Groene Hart. Een landelijk gebied met elf unieke dorpen of steden, waar in totaal 58.000 inwoners wonen, werken en recreëren. Maar, jij wilt natuurlijk ook graag weten wat voor organisatie wij zijn.
Je komt te werken binnen het Sociaal Domein, bij het team Dienstverlening Participatie & Schulddienstverlening. Het team bestaat in totaal uit ca. 25 professionals. Onze visie is dat we zoveel mogelijk inwoners laten participeren in de samenleving, bij voorkeur door middel van betaald werk. Inwoners van de gemeente Krimpenerwaard moeten mee kunnen doen in de samenleving en gelijke kansen krijgen, iedereen naar zijn eigen vermogen. Hiervoor wordt begeleiding naar werk geboden aan mensen die zonder ondersteuning moeilijk betaalde arbeid kunnen vinden en behouden. Als betaalde arbeid niet mogelijk is, wordt ingezet op participatie door middel van vrijwilligerswerk of andere vormen van maatschappelijke inzet. Het hebben van bestaanszekerheid is voor sommige inwoners niet vanzelfsprekend. Deze inwoners ondersteunen we zodat zij hun bestaanszekerheid kunnen opbouwen.

Dit ga je doen

In het kader van de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening word je in de rol van Consulent verantwoordelijk voor jouw eigen caseload. Je gaat ervoor zorgen dat jouw cliënten weer hun administratie en leven op orde krijgen om vervolgens zelfstandig en onafhankelijk deel te kunnen nemen aan de samenleving. Door het samenstellen van een plan van aanpak zorg je ervoor dat mensen zich aan de afspraken houden. Uiteraard heb je ook oog voor de onderliggende, vaak psychosociale problematiek en weet je hierop effectief op te anticiperen. Als schulddienstverlener ben je er voor de cliënten en weet je op een creatieve manier lastige casussen op te lossen.

Jij

Je bent een ervaren consulent schulddienstverlening die het leuk vindt om in een klein team te werken. Je bent vaardig in het analyseren van een individueel schuldenprobleem en het opstellen van een rapport en advies. Jouw sterke punten zijn je communicatieve vaardigheid, besluitvaardigheid, oplossingsgerichtheid en vooral proactieve houding.
Daarnaast

 • Beschik je over minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Heb je kennis van actuele wet- en regelgeving ten aanzien van schuldhulpverlening;
 • Heb je minimaal 5 jaar werkervaring binnen de schuldhulpverlening (fase 1 en 2);
 • Heb je kennis van de uitvoering van het gehele proces van aanmelding tot schuldsanering.

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 4.537,- bruto per maand (functieschaal 9) bij een 36-urige werkweek.
 • Een thuiswerkvergoeding, reiskostenvergoeding en uiteraard een laptop en iPhone. Ook kunnen wij je helpen bij het inrichten van je thuiswerkplek!
 • Een Individueel Keuze Budget (externe link) (IKB). Over het bruto maandsalaris bouw je maandelijks 17,05% IKB op. Je kunt dit bijvoorbeeld (maandelijks) uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding;
 • De mogelijkheid om je werk en werktijden in te delen op de manier die bij jou en je werk past;
 • Vitamine L(eren): een intern pakket aan ontwikkelmogelijkheden;
 • Betrokken collega's;
 • Vertrouwen.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met , (Teammanager Dienstverlening, Participatie & SDV). Zij is bereikbaar via en email: .


Functie:consulent schulddienstverlening
Startdatum:19-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4537 – 4537
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Krimpenerwaard via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Lekkerkerkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de lekkerkerkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Lekkerkerk
 2. Consulent Schulddienstverlening Gemeente Krimpenerwaard 19-10-2023

Bekijk ook andere vacatures