Vacature Juridisch Adviseur Privaatrecht

Juridisch Adviseur Privaatrecht in Lekkerkerk

Juridisch Adviseur Privaatrecht

 • Aantal uur : 24 - 36 uur
 • Opleidingsniveau : WO

Zie je het al voor je?

Als Juridisch Adviseur Privaatrecht maak jij het verschil in (complexe) privaatrechtelijke vraagstukken welke zich bevinden op het snijvlak van het publiek- en privaatrecht. Je adviseert op de meest uiteenlopende civielrechtelijke terreinen en verbindt scherp juridisch advies met de inhoud.
Je werkt mee aan vernieuwende ideeën maar zorgt er ook voor dat de basis op orde is en blijft. Je fungeert als sterke gesprekspartner voor de verschillende belanghebbenden waarmee je te maken gaat krijgen, zoals bestuurders, woningbouwcorporaties, planeconomen, ondernemers en burgers. Bijvoorbeeld een ingewikkelde claim van een aannemer wegens vertraging in het bouwproces of het opstellen van een ingebrekestelling jegens een leverancier. Je adviseert proactief over de juridische positie van de gemeente en geeft daarbij oplossingsrichtingen.

Wij

Krimpenerwaard is een middelgrote gemeente in het prachtige Groene Hart. Een landelijk gebied met elf unieke dorpen of steden, waar in totaal 58.000 inwoners wonen, werken en recreëren. Maar, jij wilt natuurlijk ook graag weten wat voor organisatie wij zijn. Klik hier om te lezen wat het werken bij de Krimpenerwaard zo leuk maakt!
Je komt te werken in het team Juridische Zaken; een team van 19 collega's die voor de gemeente Krimpenerwaard alle voorkomende juridische zaken behandelen. Daarnaast vallen de onderdelen inkoop, afhandeling schadeclaims en verzekeringen ook onder dit team. Het team Juridische Zaken draagt bij aan de (bestuurlijke) ambities van de gemeente door het bieden van expertise, denkkracht en uitvoering op het gebied van juridische zaken aan het bestuur en andere organisatieonderdelen.

Dit ga je doen

In de functie van Juridisch Adviseur Privaatrecht zul je gaan werken aan politiek gevoelige en complexe dossiers. Je werk kent een bestuurlijk component waarbij je politieke afwegingen onderdeel weet te maken van je advies. Je bent een sparringpartner voor de ambtelijke organisatie en adviseert over interpretatie en toepassing van wet- en regelgeving. Waar nodig bied je een uitweg of schets je een begaanbare weg onder aanduiding van de risico's en de betekenis voor de doelstellingen voor het bestuur of organisatie.
Jouw verantwoordelijkheden liggen hoofdzakelijk binnen het privaatrecht (zakelijke rechten, contractenrecht, selectieprocessen en bouwrecht). Daarnaast werk je ook op het snijvlak van privaat - en publiekrecht (onteigeningen, Wet voorkeursrecht gemeenten, grondbeleid en grondexploitatie) en overige rechtsgebieden, zoals Europees (aanbestedings)recht en staatsteun.

 • Heb je oog voor en affiniteit met de Wet markt en Overheid, staatsteun en aanbestedingsrecht;
 • Neem je deel aan diverse in- en externe juridische overleggen;
 • Voorzie je tijdig eventuele juridische risico's die samenhangen met een project en schakel je hierop met de verantwoordelijk projectleider of leidinggevende;
 • Behandel je of doe je de voorbereiding van gerechtelijke en buitengerechtelijke procedures en het ondersteunen van de huis advocaat met name op het gebied van privaatrecht;
 • Beoordeel je beleidstukken op juridische aspecten;
 • Onderhoud je relevante netwerken;
 • Begeleid je junior juristen om zich te bekwamen in het privaatrecht.

Jij

Je bent een verbindende professional die vanuit mogelijkheden denkt en buiten de kaders. Met jouw analytische vaardigheden en daadkracht is snel tot de kern komen voor jou geen probleem. Je kunt vanuit verschillende invalshoeken naar een dossier kijken en daarbij een goede belangenafweging maken. Jouw afwijkende mening kenbaar maken vind je geen probleem en je beschikt hiervoor ook over de nodige tact en overtuigingskracht.
Daarnaast:

 • Beschik je over een afgeronde WO-opleiding Nederlands Recht, richting privaatrecht of vergelijkbaar denk- en werkniveau;
 • Ben je een jurist met ervaring in contracten en zakelijke rechten. Kennis van grondexploitatieovereenkomsten en anterieure overeenkomsten is een pré;
 • Heb je affiniteit met het functioneren van een politiek-bestuurlijke organisatie en de maatschappelijke relevantie van een gemeente.

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 5.997,- bruto per maand (functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek;
 • Een thuiswerkvergoeding, reiskostenvergoeding en uiteraard een laptop en iPhone. Ook kunnen wij je helpen bij het inrichten van je thuiswerkplek!
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) (externe link) . Over het bruto maandsalaris bouw je maandelijks 17,05% IKB op. Je kunt dit bijvoorbeeld (maandelijks) uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding;
 • De mogelijkheid om je werk en werktijden in te delen op de manier die bij jou en je werk past (vaste kantoordagen zijn maandag en donderdag);
 • Vitamine L(eren): een intern pakket aan ontwikkelmogelijkheden;
 • Betrokken collega's;
 • Vertrouwen.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen (Manager Team Financiën & Juridische Zaken). hij is bereikbaar via telefoonnummer: .


Functie:juridisch adviseur
Startdatum:25-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:5997 – 5997
Uren per week:24 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Krimpenerwaard via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Lekkerkerkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de lekkerkerkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Lekkerkerk
 2. Juridisch Adviseur Privaatrecht Gemeente Krimpenerwaard 25-01-2024

Bekijk ook andere vacatures