Vacature Senior Legal Counsel Publiekrecht

Senior Legal Counsel Publiekrecht in Lekkerkerk

Senior Legal Counsel Publiekrecht

 • Aantal uur : 29 - 36 uur
 • Opleidingsniveau : WO

Zie je het al voor je?

Als Senior Legal Counsel adviseer je, op strategisch niveau, rechtstreeks aan het bestuur en de gemeentesecretaris op publiekrechtelijk gebied. Je adviseert op de meest uiteenlopende juridische terreinen en verbindt scherp juridisch advies met de inhoud. Je werkt mee aan vernieuwende ideeën maar zorgt er ook voor dat de basis op orde is en blijft. Daarnaast ondersteun je de teammanager met de doorontwikkeling van het team Juridische Zaken naar professionals die in staat zijn hun diepgaande vakkennis te combineren met andere, meer of minder algemene kennis en vaardigheden. Je krijgt hierin een coördinerende rol waarin je je collega's mee weet te nemen.

Wij

Krimpenerwaard is een middelgrote gemeente in het prachtige Groene Hart. Een landelijk gebied met elf unieke dorpen of steden, waar in totaal 58.000 inwoners wonen, werken en recreëren. Maar, jij wilt natuurlijk ook graag weten wat voor organisatie wij zijn. Klik hier om te lezen wat het werken bij de Krimpenerwaard zo leuk maakt!
Je komt te werken in het team Juridische Zaken; een team van 19 collega's die voor de gemeente Krimpenerwaard alle voorkomende juridische zaken behandelen. Daarnaast vallen de onderdelen inkoop, afhandeling schadeclaims en verzekeringen ook onder dit team. Het team Juridische Zaken draagt bij aan de (bestuurlijke) ambities van de gemeente door het bieden van expertise, denkkracht en uitvoering op het gebied van juridische zaken aan het bestuur en andere organisatieonderdelen.

Dit ga je doen

In de rol van Senior Legal Counsel zul je gaan werken aan politiek gevoelige en complexe dossiers. Je werk kent een bestuurlijk component waarbij je ook politieke afwegingen onderdeel weet te maken van je advies. Je bent een partner voor de ambtelijke organisatie en adviseert over interpretatie en toepassing van wet- en regelgeving. Waar nodig bied je een uitweg of schets je een begaanbare weg onder aanduiding van de risico's en de betekenis voor de doelstellingen voor het bestuur of organisatie.
Als sparringpartner voor de juridisch adviseurs adviseer je hen vanuit jouw senioriteit. Hierbij neem je hen niet alleen mee bij interpretatie en toepassing van wet- en regelgeving, maar ook over de aanpak van (ingewikkelde) dossiers en juridische vraagstukken. Je zorgt er samen met je leidinggevende voor dat de juridisch adviseurs zich goed kunnen ontwikkelen en coördineert dit. Wanneer er bij een vakteam onvoldoende expertise aanwezig is dan sta je die teams/collega's ook met raad en daad bij. Bijvoorbeeld met advies over de uitdagingen rondom de energietransitie, overheidsdeelnemingen, subsidies, mandaten, (schaarse) vergunningen, handhaving, Wet Markt en overheid en (Europese) regelgeving en juridische problematiek rondom openbare orde vraagstukken.
Tevens zul je als (projectleider) deel gaan nemen aan organisatie brede projecten ten behoeve van de implementatie van nieuwe algemene wetgeving.
Daarnaast:

 • Bewaak je de kaderstelling voor de juridische bedrijfsvoering, signaleer je rode draden en doe je verbetervoorstellen;
 • Neem je deel aan diverse in- en externe juridische overleggen en ben je de schakel naar externe juridische dienstverlening;
 • Voorzie je tijdig eventuele juridische risico's die samenhangen met een project en schakel je hierop met de verantwoordelijk projectleider of leidinggevende;
 • Werk je in de functie aan team overstijgende en organisatie brede onderwerpen, zoals de Gemeentewet, Wet gemeenschappelijke regelingen, Algemene wet bestuursrecht en de Wet open overheid;
 • Heb je een rol bij integriteitskwesties, geheimhouding en implementatie van wet- en regelgeving;
 • Zorg je samen met de adviseur bestuurlijke juridische kwaliteitszorg voor het versterken van de juridische kwaliteit. Dit doe je door in de organisatie te signaleren, te sturen en te helpen door bijvoorbeeld het geven van advies, cursussen en presentaties, het implementeren van (juridische) instrumenten en het borgen van kwaliteit.

Jij

Je bent een ambitieuze klantgerichte professional met sterke analytische vaardigheden, flexibiliteit en daadkracht. Van nature denk je vanuit mogelijkheden, ben je resultaatgericht en straal je rust uit. Je bent een verbinder die er niet voor terugdeinst een afwijkende mening te hebben. Je beschikt over tact, overtuigingskracht en kunt zelfstandig werken.
Daarnaast:

 • Beschik je over minimaal een WO-masterdiploma Rechten;
 • Beschik je over minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen een politiek-bestuurlijke omgeving;
 • Heb je gedegen kennis van en ervaring in publiekrecht;
 • Heb je kennis van het Europees recht (zoals Dienstenrichtlijn);
 • Heb je bij voorkeur kennis van privaatrecht;
 • Heb je bij voorkeur ervaring met (bestuurs)rechtelijk procederen.

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 6.777,- bruto per maand (functieschaal 12) bij een 36-urige werkweek;
 • Een thuiswerkvergoeding, reiskostenvergoeding en uiteraard een laptop en iPhone. Ook kunnen wij je helpen bij het inrichten van je thuiswerkplek!
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) (externe link) . Over het bruto maandsalaris bouw je maandelijks 17,05% IKB op. Je kunt dit bijvoorbeeld (maandelijks) uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding;
 • De mogelijkheid om je werk en werktijden in te delen op de manier die bij jou en je werk past (vaste kantoordagen zijn maandag en donderdag);
 • Vitamine L(eren): een intern pakket aan ontwikkelmogelijkheden;
 • Betrokken collega's;
 • Vertrouwen.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen (Manager Team Financiën & Juridische Zaken). Hij is bereikbaar via telefoonnummer: .


Functie:legal counsel publiekrecht
Startdatum:25-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:6777 – 6777
Uren per week:29 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Krimpenerwaard via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Lekkerkerkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de lekkerkerkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Lekkerkerk
 2. Senior Legal Counsel Publiekrecht Gemeente Krimpenerwaard 25-01-2024

Bekijk ook andere vacatures