Vacature Traineeship Financieel Adviseur

Traineeship Financieel Adviseur in Lekkerkerk

Traineeship Financieel Adviseur

 • Aantal uur : - 36 uur
 • Opleidingsniveau : HBO

Zie je het al voor je?

Bij de gemeente Krimpenerwaard werken we elke dag aan uitdagende projecten. Om te blijven innoveren zijn we op zoek naar talenten die het beste uit zichzelf willen halen en die een bijdrage willen leveren aan vernieuwende en duurzame oplossingen die passen bij de behoeften van onze bewoners. Als trainee los je uitdagende vraagstukken op voor de gemeente en krijg je de ruimte om te ontdekken en te doen!
Ons traineeprogramma duurt 1,5 jaar en tijdens deze periode word je begeleid naar de rol van young professional binnen 1 van onze specialistische teams, afhankelijk van jouw achtergrond en interesse(s). Daarnaast werk je in het traineeprogramma aan je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo word je persoonlijk begeleid door een mentor en volg je 1 dag in de week een training specifiek gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Alles wat je nodig hebt om jezelf klaar te stomen voor een uitdagende rol binnen de gemeente.

Wij

Krimpenerwaard is een middelgrote gemeente in het prachtige Groene Hart. Een landelijk gebied met elf unieke dorpen of steden, waar in totaal 58.000 inwoners wonen, werken en recreëren. Maar, jij wilt natuurlijk ook graag weten wat voor organisatie wij zijn.
Het team Financiën bestaat uit 24 mensen. Deze zijn verdeeld in Beleid en Beheer. Een hecht, hardwerkend team van collega's die inhoudelijk expert zijn, maar ook elkaar helpen en ondersteunen als dat nodig is.

Dit ga je doen

Het eerste deel van dit traineeship bestaat uit het opdoen van de basis van financiën. Je werkt mee bij het onderdeel financiële administratie. Als onderdeel van het team van consulenten draai je een aantal weken mee met iedere consulent. Zo help je teams bij de uitvoering van hun financiële verantwoordelijkheid, leer je om te adviseren en toets je onder andere de financiële aspecten in de college- en raadsvoorstellen van deze teams. Het voorbereiden en voeren van periodieke budgetgesprekken met teammanagers, budgethouders en projectleiders behoort ook tot het takenpakket van de consulenten.
In het daaropvolgende traject ga je leren van de adviseurs. Een onderdeel daarvan bestaat uit het toetsen van de financiële gevolgen van bestuurlijke adviezen aan de beleidskaders. Je koppelt hierbij je bevindingen terug naar de opsteller van het advies. Op deze wijze werk je niet alleen samen, maar draag je specialistische kennis en oplossingsgerichte verbetervoorstellen over en help je zo andere onderdelen binnen de organisatie verder.
Gedurende het laatste onderdeel trek je op met 1 van de adviseurs en ondersteun je hen bij het opstellen van de planning en control cyclus-documenten. Je bent van begin tot eind en tijdens het hele traject betrokken bij het betreffende vraagstuk.

Jij

Je bent zelfstandig en bent en blijft vooral graag jezelf. Je brengt een frisse blik onze gemeente in, zoekt actief de samenwerking op en beweegt je flexibel door de organisatie. Je krijgt energie van financiële geldstromen en de beheersing hiervan. Daarnaast ben je analytisch sterk, leergierig en neem je initiatief. Je collega's zien je als enthousiast en iemand die een frisse wind meebrengt. Je denkt oplossingsgericht.
Daarnaast:

 • Beschik je over een afgeronde HBO of WO opleiding richting Financiën;
 • Heb je affiniteit met lokaal bestuur en werken voor de gemeente;
 • Heb je de wens om jezelf en je medetrainees goed te leren kennen en de durf je buiten bestaande kaders te denken.

Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een contract voor 1,5 jaar met een optie tot verlenging;
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 3.091,- bruto per maand (functieschaal 8) bij een 36-urige werkweek;
 • Een thuiswerkvergoeding, reiskostenvergoeding en uiteraard een laptop en iPhone. Ook kunnen wij je helpen bij het inrichten van je thuiswerkplek!
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) (externe link) . Over het bruto maandsalaris bouw je maandelijks 17,05% IKB op. Je kunt dit bijvoorbeeld (maandelijks) uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding;
 • De mogelijkheid om je werk en werktijden in te delen op de manier die bij jou en je werk past;
 • Vitamine L(eren): een intern pakket aan ontwikkelmogelijkheden;
 • Betrokken collega's;
 • Vertrouwen.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met , (Teammanager). Hij is bereikbaar via en email: .

Functie:traineeship financieel adviseur
Startdatum:05-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:3091 – 3091
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Krimpenerwaard via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Lekkerkerkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de lekkerkerkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Lekkerkerk
 2. Traineeship Financieel Adviseur Gemeente Krimpenerwaard 05-10-2023

Bekijk ook andere vacatures