Vacature Technical Operations Engineer

Technical Operations Engineer in Alblasserdam

Technical Operations Engineer

Alblasserdam, NL

Engineering

Vacatureomschrijving

Vind je het leuk om medeverantwoordelijk te zijn voor de kwaliteit en continuïteit van onze 6 datacenters in Nederland? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Bij Eurofiber Cloud Infra bieden wij jou een geweldige kans om als Technical Operations Engineer aan de slag te gaan. In deze rol - met standplaats Alblasserdam - ben je medeverantwoordelijk voor de kwaliteit en continuïteit van onze datacenters en zorg je samen met ons hechte Technical Operations Team dat het datacenter operationeel blijft draaien. Dat betekent vervangen van bestaande apparatuur, uitbreiden met nieuwe apparatuur en werken aan projecten om het meest efficiënte datacenter van Nederland te creëren. We verwachten dat je goed kunt omgaan met externe partners en leveranciers, aangezien de rol zowel uitvoerend, begeleidend als controlerend is.

Een snel overzicht van je potentiële nieuwe baan

Voor deze uitdagende rol zoeken we iemand met kennis en ervaring in zowel de Elektrotechniek als in Werktuigbouwkunde. Wat zijn jouw belangrijkste taken?

 • Je kunt zelfstandig zaken oplossen, verhelpen en repareren. Denk aan het assembleren, testen en plaatsen van aftak- en besturingskasten. Maar ook aan het aanleggen van elektrabekabeling.
 • Je houdt onze apparatuur in goede technische staat door correctief en preventief onderhoud aan onze installaties.
 • Je begeleidt uitbreidings-, vernieuwings- en vervangingsprojecten die we samen met onze partners uitvoeren.
 • Je draait mee in 24x7 storingsdiensten, waarbij je altijd aan een collega gekoppeld bent (en waarvoor je ook een vergoeding ontvangt).
 • Je werkt volgens onze kwaliteits- en informatiebeveiligingsprocessen (onder meer ISO), zorgt dat de benodigde documentatie op orde is en alles netjes vastgelegd in onze systemen.

Waarom je bij Eurofiber wilt werken

Bij Eurofiber Cloud Infra geloven we dat de kracht van eenieder optelt tot het succes van ons allemaal. We zien jouw bijdrage hieraan en hebben verschillende manieren om onze waardering voor jou te uiten. We creëren een sfeer waarin we onderling verbonden blijven. Want we doen het samen. Daarom hebben we bijvoorbeeld een bonussysteem zodat iedereen deelt in ons succes.

Dat betekent:

 • Een salaris afgestemd op jouw talent, leaseauto, een bonus en een goed pensioen;
 • Hybride werken en een goede werk/privé balans;
 • Actieve ontwikkeling van je vaardigheden en competenties door middel van verschillende opleidingsmogelijkheden;
 • 29 vakantiedagen per jaar, op basis van een 40-urenweek, en 8% vakantiegeld.

Bedrijfsomschrijving

Eurofiber Cloud Infra biedt een open cloud en netwerk infrastructuur die volledig in eigendom is, waaronder een zestal eigen energiezuinige Tier III datacenters, een VMware verified private cloud, een software defined network tussen meer dan 90 datacenters en directe koppelingen met onder andere Microsoft and Amazon Web Services. Deze cloud infrastructuur werkt naadloos samen met het eigen landelijk dekkende glasvezelnetwerk van Eurofiber dat is aangemerkt als een vitale infrastructuur. En aangezien wij de gehele infrastructuur keten in eigendom en eigen beheer hebben, zijn wij in staat om de verschillende oplossingen naadloos op elkaar af te stemmen. Dit resulteert in unieke (maatwerk)oplossingen, maximale flexibiliteit en superieure IT-infrastructuur performance voor onze klanten. Hoe gaaf is het als jij hier een bijdrage aan kan leveren?

Functie-eisen

Dit ben jij

Eurofiber Cloud Infra geeft je vertrouwen en dat geeft jou de vrijheid om zelf invulling te geven aan hoe je samen met collega's doelen bereikt en jezelf professioneel en persoonlijk ontwikkelt. Dat is ons uitgangspunt. Vanuit jouw inzet zijn er tal van (door) groeimogelijkheden te vinden. Want hoe beter jij floreert, hoe meer we samen bereiken (voor onze klanten).

 • Je beschikt over een technische opleiding op MBO niveau;
 • Je beschikt over sterke technische vaardigheden;
 • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal;
 • Je bent energiek, gedreven en zelfstandig;
 • Je bent innovatief, flexibel, kunt probleemoplossend denken en bent analytisch ingesteld.


Functie:technical operations engineer
Startdatum:20-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Eurofiber via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Lekkerkerkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de lekkerkerkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Lekkerkerk
 2. Technical Operations Engineer Eurofiber 20-02-2024

Bekijk ook andere vacatures